Meritint on jahedaveeline poolsiirdekala, keda Eestis leidub eriti arvukalt Pärnu lahes, kus ta on kaluritele oluline püügikala. Kahjuks on tindi arvukus vähenenud või on populatsioonid ebastabiilses olukorras. Värskel meritindil on omapärane kurgilõhn, mis kaob küpsetamisel. Liha on madala rasvasisaldusega ja väga maitsev.
Meritindi olukord on aasta aastalt paranenud ning tead võib julgelt süüa.
Peipsi tint on meritindi mageveeline suure suu ja väikse kasvuga lähisugulane. Tint on aegade jooksul olnud oluline püügikala Peipsi järvel, kus teda püütakse Eesti poolel mõrraga ja Venemaal traaliga.
Sel aastal on Peipsi tindivarud juba mitmendat aastat halvas seisus ning 2023 aastal töönduspüüki ei toimu. Erinevalt meritindist tillukest peipsi tinti ei roogita – see läheb tervenisti toiduks.
Ära osta! Peipsi tint Peipsi järvest.
Ole ettevaatlik! Kui on püütud Läänemerest (FAO 27 ICES 28; 29; 32).