Vikerforell

Oncorhynchus mykiss

Vikerforell
Joonistus: Scandinavian Fishing Year Book
Ära osta! Võrguga (GN) Loode-Atlandilt (Oncorhynchus tshawytscha) (FAO 61).

Kasvatatud Lõuna-Ameerikas või Türgis.
Ole ettevaatlik! Kui on kasvatatud tavapäraste meetoditega mujal Euroopas.

Püütud lõkspüünisega (FPO) Kanada läänerannikult. Võrguga (GN) Loode-Atlandilt (Oncorhynchus gorbuscha).
Söö meeleldi! Kui on kasvatatud Eestis, Soomes, Taanis või Šveitsis.

Vikerforell on oma algses levikupiirkonnas ülepüügi tõttu ohustatud. Eestis müüakse peamiselt kasvandustest pärit kala. Vikerforell satub kalakasvandustest ka meie looduslikesse vetesse, eeskätt jõgedesse, aga ka Võrtsjärve ja teistesse järvedesse. Palju on tehtud ka sihilikke asustamiskatseid siseveekogudesse ja merelahtedesse, kuid isetaastuvaid asurkondi pole peaaegu kunagi moodustunud.

Forell on väherasvane kala. 100g lihas on 2,7% rasva. Eesti riikliku toidusoovituse järgi on soovitav süüa kuni 250g lahja kala nädalas.

Vaata täpsemalt toitumine.ee

Vikerforell on oma algses levikupiirkonnas ülepüügi tõttu ohustatud. Eestis müüakse peamiselt kasvandustest pärit kala. Vikerforell satub kalakasvandustest ka meie looduslikesse vetesse, eeskätt jõgedesse, aga ka Võrtsjärve ja teistesse järvedesse. Palju on tehtud ka sihilikke asustamiskatseid siseveekogudesse ja merelahtedesse, kuid isetaastuvaid asurkondi pole peaaegu kunagi moodustunud.

Forell on väherasvane kala. 100g lihas on 2,7% rasva. Eesti riikliku toidusoovituse järgi on soovitav süüa kuni 250g lahja kala nädalas.

Vaata täpsemalt toitumine.ee