Anšoovis on levinud Euroopat ümbritsevates meredes lõuna pool Põhjamerd. Anšoovis on väärtuslik tööstuskala, mida pakutakse soolatult või konserveerituna. Tugeva maitsega tillukest kala kasutatakse roogades maitsetugevdajana või kastmete koostisosana. Näiteks Worcesteri kaste on tehtud anšoovisest. Kahjuks on see osades piirkondades ülepüütud.
Ära osta! Kui on püütud põhjalähedase traalnoodaga (OTM) Aadria merest või Mustast merest (FAO 37 GSA 17; 18; 29), Mauritaania või Maroko rannikult (FAO 34).
Ole ettevaatlik! Traalnoodaga (OTM) Mauritaania, Maroko, (FAO 34) Portugali rannikult (FAO 27, IXa).
Söö meeleldi! Kui on püütud traali või noodaga (OTM; PS) Biskaia lahest (FAO 27, ICES VIII), Vahemerest, Hispaania rannikult (FAO 37, GSA 6), Aegea merest (FAO 37, GSA 22), Mustast merest (FAO 37, GSA 29).