Heeringas

Clupea harengus

Heeringas
Joonistus: Scandinavian Fishing Year Book
Ära osta!

Võrguga (GN) Skagerrak, Kattegat (FAO 27, ICES 22; 23; 24; IIIa).

Ole ettevaatlik!

Traaliga (OTM) Šotimaa ja Iirimaa rannikult (FAO 27 VIa; VIIb; VIIc; 7a).

Söö meeleldi!

Kui püütud traali või noodaga (OTM; PS) Skagerrak, Kattegat, Põhjameri (v.a Šotimaa ja Iirimaa rannikult), Barentsi meri, Norra meri, idapoolne Inglise kanal, Iiri meri, Island, Fääri saared, idapoolne Gröönimaa (FAO 27 I; II; IV; V; XIVa; 22; 23; 24; 25; 26; 27; 28; 29; 32).

Heeringat leidub suurel hulgal, varieeruva kasvuaja, rändeteede ja kudemisajaga. Heeringas on parvekala ja elab kuni 200 m sügavusel. Teda leidub kogu Läänemeres ja Atlandi ookeanis. Läänemere ehk Balti heeringas on meil tuntud ka räime nime all. Heeringas on läbi aegade mänginud olulist osa Põhja-Euroopa köögis ja kaubanduses. Vaatamata sellele läheb heeringal hästi ning eestlased võiksid seda oma toidulaual märksa rohkem austada.

Heeringas on rasvane kala. Sõltuvalt kala vanusest võib 100g heeringa rasvasisaldus olla 15-18,5%. Eesti riikliku toidusoovituse järgi on soovitav süüa kuni 250g rasvast kala nädalas. Lisaks on heeringas kõrge oomega-3 rasvhappe sisaldus (2500 mg%). Oomega-3 vähendab südameinfarkti ja vähktõve riski ning alandab vererõhku.
 
Vaata täpsemalt toitumine.ee

Heeringat leidub suurel hulgal, varieeruva kasvuaja, rändeteede ja kudemisajaga. Heeringas on parvekala ja elab kuni 200 m sügavusel. Teda leidub kogu Läänemeres ja Atlandi ookeanis. Läänemere ehk Balti heeringas on meil tuntud ka räime nime all. Heeringas on läbi aegade mänginud olulist osa Põhja-Euroopa köögis ja kaubanduses. Vaatamata sellele läheb heeringal hästi ning eestlased võiksid seda oma toidulaual märksa rohkem austada.

Heeringas on rasvane kala. Sõltuvalt kala vanusest võib 100g heeringa rasvasisaldus olla 15-18,5%. Eesti riikliku toidusoovituse järgi on soovitav süüa kuni 250g rasvast kala nädalas. Lisaks on heeringas kõrge oomega-3 rasvhappe sisaldus (2500 mg%). Oomega-3 vähendab südameinfarkti ja vähktõve riski ning alandab vererõhku.
 
Vaata täpsemalt toitumine.ee